Om SwimCount

I 2010 fick Jacob Møllenbach och Steen Laursen en ambitiös idé; De ville utveckla en hemmatest som kunde mäta mäns spermakvalitet, i motsättning till existerande tester som endast mäter antal spermier.

De hade båda mer än 15 års erfarenhet inom fertilitetsbehandling och konstgjord befruktning – Steen som forskare på Rigshospitalet och senare delägare av en fertilitetsklinik i Fredericia.

2011 hade projektet kommit så långt att det etablerades ett egentligt företag – MotilityCount Aps, och en dansk serie-igångsättare (Nicolaj Nielsen) anslöt sig till teamet. Samma år fick företaget professionella investerare i form av den danska investeringsfonden SEEK Capital. 2014 fick MotilityCount ytterligare finansiering från två källor: 1. Overland A/S som är innehavare av Knudsen Plast (Knudsen Plast är specialist inom produktion för läkemedelsindustrin). 2. Samma år fick företaget stöd från Markedsmodningsfonden för att färdigställa utvecklingen och starta upp produktionen.

2015 uppnåddes målet: Vi färdigställde utvecklingen av världens första hemmatest som ger ett riktigt svar på mannen spermakvalitet. Produkten säljs under varumärket SwimCount. Samma år mottog SwimCount sitt CE-certifikat för hela den Europeiska Unionen, vilket innebär att SwimCount lever upp till alla standarder och regler som måste vara uppfyllda inom sin produktklass.

SwimCount erhöll i 2019 ett FDA godkännande –  en stor milstolpe för SwimCount, då detta betyder att produkten är testad och godkänd till försäljning i USA.

The Team

SwimCount Spermatest

Levereras i neutralt emballage

1 st. SwimCount

Hemmatest som mäter din spermakvalitet.
SwimCount levereras fraktfritt i hela Sverige.

Normal leveranstid 1-2 vardagar.

I lager
375,00 SEK med fri frakt

Sök